HEAT

IMG_2106

Layout: 70×5-1/4×70
15lbs
RG: 2.50
Diff: 0.38

PAP: 5” över – 5/8” upp
RPM: 500
Axis Rotation: Låg
Axis Tilt: Låg

Den gamla Track Heat var en riktig storsäljare, och nu har man valt att släppa den i en nytappning. Det symmetriska viktblocket har ett meddellågt RG (2.50) och en ganska låg Diff (0.38). Det är ett väldigt stabilt och kontrollerat viktblock som gör sig väldigt bra med pearlskal. Jag valde att lägga pinnen under samt ett balanshål brevid tummen, detta för att göra brytet aningen mer kontrollat men fortfarande starkt. Det förvånade mig ärligt talat hur mycket klotet svängde. Utefter det jag läst trodde jag att det skulle vara en ganska klen och lättkontrollerad boll, men där var jag snett ute. Heat svänger rätt mycket, och det är en riktigt saftig kick på slutet. Det jag gillar är att klotet inte genererar så mycket flare. Detta gör det lätt att få klotet i rull, så att det rullar in i fickan istället för att ”kicka” eller ”fladdra”. Det är jätteviktigt för att få en bra carry och ett bra beteende överlag. Tack vare det ganska låga RG-värdet så vill klotet inte heller glida förbi helt, utan det hinner oftast bryta till i tid. Det här är ett rullbeteende som passar min spelstil otroligt bra. Eftersom jag har rätt mycket rotationer så behöver jag klot som ställer sig, och inte lever sitt egna liv.

Jag har testat lite olika ytor, och det går att få ut många beteenden ur klotet. Out of box var den lite för känslig, men efter att ha dragit av det allra värsta med ett slitet 2000-papper blev den ruskigt skön. Jag har prövat den på flera olika oljeprofiler, och jag skulle säga att det är en riktigt bra boll för medelolja. Riktigt långa profiler eller kortoljor kan dock bli lite jobbiga, där skulle det nog ha behövts en starkare layout som genererar mer flare.

Rent generellt skulle jag säga att de flesta spelstilar kommer få Heat att rulla bra, men ska man få den att se bäst ut så behöver man kunna kliva in i banan. För mig som är väldigt bakom bollen så rullar den även helt ok på nyoljat. Bäst passar den helt klart efter några serier när det har börjat öppna sig lite. Har du inget klot som lätt glider ner i banan och kickar friskt så skulle jag varmt rekommendera Track Heat!