Hej. Jag har svårt att få undan höften på slutet. Har tränat på sista 2 stegen men det hjälper ej. Pendel är rak i övrigt . Något tipps ? 28. februari 2021

Nice att du försöker med grundträning. Men i min värld så är inte 2-stegsträningen effektiv då överkroppen kommer lite fel och då påverkar detta höften, svingen, slutposition, släpp med mera. Jag rekommenderar att man kör stillastående framme vid övertrampslinjen för att skapa en bra slutposition. Man kan sedan backa bak 1 steg och ta det sista steget och hamna i samma slutposition som när man står stilla. Sedan hoppar man över steg 2 och backar till steg 3. Steg 3 är en nyare timingpunkt där fötterna skall vara parallellt med varandra och man går iväg med vänster fot (ca 2,5 fot långt) när din sving och klot är precis rakt ner och lite framför högerbenet. Då hjälper man till att dra upp svingen rakt samtidigt som kroppen vrids och höften kommer undan. Alltså vänster axel och arm går framåt och höger bakåt. I denna övning kommer man att lära sig att de 3 sista stegen har eller bör ha högre fart för att komma rätt i den sista timingpunkten som är i sista steget. Högre fart får man även om man kortar ner det nästa sista steget till 2 fot långt. Då får man de tre sista stegen att bli långt, kort, långt. När man får timingen rätt ihop med en rakare sving eller att den går ut lite till höger och in samt bra fart på fötterna får du bort problemet med höften.
Tar man t.ex. 5-stegsansats så skall de två första stegen gå långsamt. Detta för att kunna få högre fart på fötterna de tre sista stegen samt lättare kunna fokusera på utskjutet med mera för att få ett bra resultat.

Tuba på Folks!


Om man börjar en seriematch å träffar fickan konsekvent. Men efter 7-8 rutor börjar det torka upp. Hur länge flyttar man? Eller byter man till nått blankare å står kvar? Förstår att det är en svår fråga;) 28. februari 2021

Detta är väldigt vanligt med de oljemängder som används samt inte minst klotens beteenden då de absorberar olja på olika sätt. Hur man flyttar, byter klot, bollfart, släpprörelse med mera är så individuellt men något man får träna sig fram på och testa på lektävling, seriematch eller lägen i tävlingar där man ser att saker inte flyter på. Det gäller att våga göra förändringar! Det man pratade om förr var 2-1 förflyttning (2-1 står för ribbor i ansatsen) när klotet började svänga lite, idag händer det att man flyttar 5-3 eller klot och en 10 ribbor innåt i banan eller flytta ut höger (för oss högerhänta) mot kanten om det skulle visa sig vara ett bra resultat. Bowling idag är mer komplicerad och utmanande än vad den t.ex. var på 80-talet, men otrolig intressant och rolig. Om man önskar att höja sin bowlingnivå behöver man ”leka” och testa sig fram på träningar för att se och lära sig skillnaderna.

Tuba på Folks!


Vilken vikt skall jag köpa, har bowlat många år, men uppehöll i 20 år, har ett gammalt klot som är 25 år. 26. februari 2021

Vilken vikt du bör ha kan man tyvärr inte ge 100% rätt svar när man inte vet om ålder, styrka samt hur du din teknik med mera är. Men det går självklart inte bort att desto tyngre klot man kan använda desto bättre genomslagskraft får man när klotet träffar käglorna. Greppet du använde dig utav för 20-25-år sedan är även något som man behöver dubbelkolla för att se hur din rörlighet i handen, fingrar och tummen är och så anpassar man greppet utefter det och gör att klotet känns ”lättare”.

Tuba på Folks!


Hej. En oljeprofils fråga. Vad innebär det när det läggs mer olja ”forward” än ”reverse” och vice versa? 26. februari 2021

Det är lite olika teorier om detta. Men som spelare upplever man att en banprofil som har mer olja utåt spelas ner snabbare samt torkare upp fortare jämfört med om oljeprofilen hade gjort tvärtom. Varit många diskussioner genom åren mellan vad spelare och vad tillverkarna upplever av banprofiler. ”Dagens” bowling är mycket mer teknisk avancerad och utvecklad på många sätt jämfört med hur det t.ex. var på 80-talet.

Tuba på Folks!


Hej! Har Du slutat sälja det genom tiderna kanske mest populära klotet, Storm Hy Road? 15. februari 2021

Ber om ursäkt om nedan info om originalet Storm HY-ROAD. 
Det går fortfarande att införskaffa originalet HY-ROAD i vikterna 14 eller 15 lbs direkt i WEBBSHOPEN >>

Min leverantör här i Sverige av Storm Bowlingprodukter har inte HY-ROAD (original blå) längre i lager och därav kan jag inte erbjuda möjligheten att sälja den. Men den nya Storm HY-ROAD MAX (grön) är på väg in.

Tuba på Folk!


Page 1 of 217 1 2 3 4 5 6 »